Belgische Ardennen

Werken bij PBO
Vacatures van PBO

Bezoek ook:

Huski Reizen BV


Werken, Stage mogelijkheden en Instructeurs opleiding

Professioneel
Al sinds 1982 is PBO, als één van de eerste buitensport organisaties van Nederland, werkzaam in de Belgische Ardennen en heeft sinds 1998 een unieke eigen outdoorlocatie aan de Ourthe;
het PBO-Centrum Hampteau.
PBO is een OVDB erkend stage leerbedrijf.
PBO sport events & location SA is het 3e Belgische BFNO lid (beroepsfederatie buitensport bedrijven) wat het logo van professioneel veiligheidsbeleid en milieuzorg mag dragen.

Werken bij PBO
PBO heeft voor het seizoen 2018 voldoende buitensportinstructeurs tot haar beschikking.

Wat verwachten wij van onze medewerkers:
Stage mogelijkheden
PBO heeft voor het seizoen 2018 voldoende stagiaires tot haar beschikking.

CIOS / ROC NIVEAU 2 ASSISTENT BUITENSPORT (minimaal 200 uur)
Tijdens deze stage leer je veel over materialen, activiteiten en omgaan met groepen.
Men kan stage lopen van April tot en met Oktober. Je gaat als assistent buitensport instructeur je stage lopen op de eigen vaste locatie van het PBO-Centrum Hampteau in de Belgische Ardennen. Deze stage is er vooral op gericht om inzicht te krijgen in de taken van de assistent instructeur. Je loopt als stagiaire mee met ervaren instructeur(s) en doet ervaring op op de volgende punten: onderhoud van materialen, inzicht krijgen in de logistiek van een activiteit en alle bijbehorende nevenactiviteiten zoals maaltijden etc.

CIOS / ROC NIVEAU 3 INSTRUCTEUR BUITENSPORT (minimaal 400 uur)
Hulpinstructeur; meelopen met ervaren instructeurs en zo opgeleid worden tot zelfstandig instructeur.
Men kan stage lopen van April tot en met Oktober. De stage heeft als doel het zelfstandig leren werken als instructeur. In het begin zal je meelopen met een ervaren instructeur, maar al snel wordt er van je verwacht dat je gaat oefenen met het geven van instructies en het begeleiden van groepen. Tijdens de hele periode zal je begeleid worden door verschillende ervaren instructeurs. Aan het eind van de stage ben je in staat om alle PBO-activiteiten zelfstandig te begeleiden.

CIOS / ROC NIVEAU 4 INSTRUCTEUR BUITENSPORT (minimaal 600 uur)
Instructeur; meelopen met ervaren instructeurs en zo opgeleid worden tot zelfstandig instructeur.
Men kan deze stage lopen vanaf ½ Maart tot en met Oktober. Deze stage wordt meestal uitgestreken over een periode van 1 jaar. De begeleiding is door ervaren instructeurs en je maakt kennis met alle facetten van de Buitensport. De interne opleiding die we geven is hierbij verplicht; deze is normaal gesproken eind Maart. Tijdens de stage groei je in het proces van beginnende zelfstandig werkende instructeur tot echt zelfstandig werkende instructeur. Als afsluitende opdracht organiseer je een eigen evenement en fungeer je als hoofdinstructeur.

Instructeurs opleiding
PBO verzorgt jaarlijks in het voorjaar een 2-tal introductie opleidingsweekenden in de Ardennen voor nieuwe instructeurs en voor bijscholing van huidige instructeurs.

Ook zin in een uitdagende baan of stage in de Outdoor of Survival branche? Solliciteer bij PBO!

Outdoor & Survival stage en opleidingen